top of page
wp2645446-white-texture-wallpapers.jpg
cia.ortiga

Ortiga és un col·lectiu artístic amb seu a Banyoles, que neix l’any 2016. El seu treball té com a objectiu generar espais de trobada i convivència artística, on investigar, difondre i despertar la consciència mediambiental i social.

Actualment Ortiga, realitza espectacles, experiències immersives, projectes educatius, cursos i accions al territori, a festivals, programacions culturals, projectes socials, ambientals i escoles en  l’àmbit nacional i internacional. 

Aquestes diferents propostes artístiques, busquen que la cultura sigui accessible per tothom, participativa, descentralizada, i que ofereixi un espai on experimentar, imaginar i investigar des de la intimitat i la sensibilitat, i on conjuntament descobrir camins per a la regeneració del territori i del teixit social, dins d'un marc interdisciplinari i intergeneracional.

“L’art,amb la seva capacitat simbòlica, ens obre a l’emoció necessària per refer i inventar nous imaginaris col·lectius, vitals per a una consciència ecològica i social.”

Picture1.jpg

IngriD Codina

ACTRIU, CONTACONTES, CO-DIRECCIÓ ARTÍSTICA,

ATREZZO I VESTUARI

Actualment és codirectora i actriu de l'espectacle An-KI, i és cocreadora del Projecte Originària

Explica els seus contes a les escoles i biblioteques; és docent de teatre i expressió artística en diversos projectes com l'Escola Municipal d'Expressió d'Olot  i  l'escola la Farga de Salt amb col·laboració amb Conarte Internacional.

Treballa oferint tallers dins la instal·lació Fulles Ambulants. Ha fet l'assistència de direcció a l'espectacle Kumulunimbu, 

 

Treballa als instituts  de Girona com a actriu i docent en el projecte “Que passa amb el Whats up?” de l’Associació Cultural Kilalia, 

Llicenciada en Criminologia i Política criminal a la UB, Realitza el postgrau de Llenguatge sensorial i poètica del joc a l' UdG. És forma en teatre de la persona oprimida, teatre físic, clown, cant , dansa Butoh, tècnica Segni Mossi i trapezi. Va iniciar projectes artístics i socials on era docent i actriu amb l’associació Teatraviesas i Associació cultural Crisàlide.

Destaca el treball amb professors com Julian Boal, Alex Cohelo, Pep Vila, Marian Masoliver, Minako Seki

Titella.jpg

Guillem Geronès

ACTOR, CO-DIRECCIÓ ARTÍSTICA, DISSENY GRÀFIC, ESCENOGRAFIA

 

Il.lustrador, escenógraf i actor,

Com a actor es forma en teatre físic i clown através de les experiències de treball dins a diferents col.lectius, cursos i escoles. 

El 2011 es llicencia  a Portugal com a escenògraf. Actualment treballa com a actor, escenògraf i director a l'espectacle Kumulunimbu d' Ortiga, a l'espectacle AN-KI, a Fulles Ambulants  i al projecte Originària.

 

Com a actor ha treballat amb les companyies Teatro do Frio, Clown laboratori Porto, Rei sem Roupa,  radar 360, Companyia de comediants Kafkiana i Ortiga del qual és co-fundador.  

Marc Selles

Kumulunimbu Troupe!  #ortigas #kumulunim

ACTOR

Actualment treballa com a actor i ajudant d'escenografia en l'espectacle Kumulunimbu de la Cia. Ortiga, de la qual treballa desde el 2015 en diferents projectes de creació e interpretació d'espectacles i fent tambe treballs d'escenografia.Format en diferents disciplines com interpretació, teatre cómic, teatre físic, clown, bufó i com a docent de teatre.Ha treballat a titol individual i en diferents colectius com la Pallasseata Girona, El cigarrito de despues, contaminando sonrisas, .

clara.jpg

Clara Centenera

ACTRIU
Ha estudiat Belles Arts (UB), Art-teràpia (UM) i Llenguatge Sensorial i Poètica del Joc (UdG), i
diferents cursos teatrals, tècniques de circ i tallers d'escriptura.
Amant de la poesia, és autora del poemari Migració al Magma (Edicions Tremendes, 2018) que ha adaptat en

format escènic creant dos espectacles de petit format: ( )gracions, Tarot.
Ha escrit la dramatúrgia en cos de poesia i l’ha portat a l’escenari en diferents ocasions, col·laborant amb diferents disciplines com la música, el circ, la dansa contemporània i la dansa
teatre en espectacles com BiMind, Topos Graphein, Eme Fuga de la memoria, obres del col·lectiu Tac-Tiq i amb la col·laboració de Puntos de Partida (Mèxic). Amb l'AJC Pengim-Penjam (Calonge) ha participat en la creació i la interpretació de nombrosos espectacles multidiciplinars de gran format.
Recentment, amb el col·lectiu Tac-Tiq ha presentat un treball d'art comunitari de performance i pintura mural anomenat La pell de la ciutat al Festival Nómada de El Salvador (lapieldelaciudad.net)
Actualment és integrant de la Cia. Ortiga amb l’espectacle An-Ki.
A dia d'avui treballa en l'escriptura, les arts escèniques i en el camp de l'educació.

WhatsApp Image 2022-05-02 at 5.39.03 PM.jpeg

Michael LecuyeR

Compositor, Multi-instrumentista

El seu amor per la música, li ha portat de manera autodidacta a experimentar-la a través de diferents instruments. Creador de diverses bandes com: "Grallomilloh" Jazz Manouche-Tolosa, "Blotchéro"Jazz Manouche-Tolouse, "Aguita" Mestissatge-Menorca, "La Xaranga del Xubec" Balkan/swing-Menorca, "Hora de Joglar" Mestissatge-Girona, "Kozama" Soul/funk/electro-Girona, a treballat en elles com a compositor i interpret. 

Entra en el món del teatre com a compositor i director en l'obra còmic-musical "Manovella Swing" amb la banda " La Xaranga del *Xubec".

Actualment, és integrant de la companyia Ortiga on ha composat la banda sonora de l'espectacle "AN-KI".

 

bottom of page